Fysiotherapie


Algemene Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Meer info

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie kan helpen wanneer de bewegingsontwikkeling van een kind langzaam is of afwijkt van de norm. Een kinderfysiotherapeut helpt kinderen om hun motorische vaardigheden te verbeteren en te ontwikkelen door middel van bewegingstherapie.

Meer info

Dry Needling

Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’-behandeling.

Meer info

Echografie

Echografie is beeldvormend onderzoek dat het behandelplan nog specifieker maakt, waardoor jij nog beter weet waar jij aan toe bent. Echografie is een diagnostische methode waarbij er door middel van geluidsgolven een beeld wordt gevormd op het apparaat, waardoor wij een scala aan structuren achter de huid kunnen zien. Deze geluidsgolven zijn onschuldig en doen ook absoluut geen pijn.

Meer info

Manuele technieken

De fysiotherapeut richt zich extra op bewegingsbeperkingen die vaak samengaan met pijn en minder goed bewegen van de gewrichten. De fysiotherapeut kan een aantal specifieke manuele technieken gebruiken om deze beperkingen op te heffen. Het doel van manuele technieken is om gewrichten beter te laten functioneren met mobilisaties en manipulaties; dit zijn specifieke technieken vanuit de manuele therapie en chiropractie.

Meer info

Medical Taping

Medical taping is een toevoeging/ondersteuning op de behandeling van de fysiotherapeut. Het tapen helpt om voorwaarden te scheppen en het lichaam optimaal te laten herstellen.

Meer info

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.

Meer info

Ontspanningstherapie

Wanneer er gedurende langere tijd stress en/of spanning wordt ervaren kan dit leiden tot lichamelijke, psychische en/of emotionele klachten. Er is dan sprake van een verstoord evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Het leren en toepassen van adem-, ontspanning, bewustwording, aandacht en mindfulness oefeningen kan dan helpen het evenwicht te herstellen, waardoor klachten verminderen en verdwijnen.

Meer info

Copyright by Djalma Health Management 2021. All rights reserved.