Revalidatie


Sport revalidatie

De sportrevalidatie fysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Dit stelt hem in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting, als de dokter je doorverwijst. Je kunt ook zelf rechtstreeks (zonder verwijzing) voor sportrevalidatie een afspraak maken.

Meer info

Corona Herstelzorg

Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 (het nieuwe coronavirus) ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Deze herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diƫtetiek en logopedie. De herstelzorg wordt tot 1 augustus 2022 onder voorwaarden vergoed uit het basispakket. Een belangrijke voorwaarde is de bereidheid van patiƫnten om mee te doen aan onderzoek naar het effect van de herstelzorg.

Meer info

Trauma herstel

Revalidatie kan ingezet worden om verschillende redenen. Soms staat er operatie gepland en willen mensen vooraf werken aan hun belastbaarheid. Revalideren gebeurd echter vaak na een operatie of een lang ziekbed. Na een nieuwe heup, knie of een schouderoperatie. Ook na een ongeval in het verkeer of tijdens het sporten moet er op een verantwoorde manier gerevalideerd worden. Maar ook bij chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld bij COPD, diabetes mellitus.

Meer info


Copyright by Djalma Health Management 2021. All rights reserved.